lørdag 11. april 2009

Påsken er over for min del

Vi skriver lørdag, påskeaften. Kom ned fra hytta i 1915 tida. Ble møtt med en vei full av krater. Vannet har grevd seg ned sånn at det ikke går an å kjøre opp til huset. Det har rett og slett vært for fint og mildt vær disse dagene. Mye sne skal enda vekk så det blir spennende framover å se om veien tar mer skade enn den allerede har gjort.
I skrivende stund skulle jeg vært nede og sjekket hvordan det går med avledningsrenna. Men på grunn av min redsel for mørket og rovelg trur æ ikke det blir nokka av den geskjeften. Mannen er syk men han har jobbet som en helt hele ettermiddagen, kvelden for å fikse vegen sånn at vannet ikke graver dypere krater nedover.
Så til hytteturen; det er deilig å være på hytta, men når det strekker seg til en uke blir en godt fornøyd. Så beslutningen om å reise ned i dag var bra da veien såg ut som den gjorde.
Har gått på ski onsdag, torsdag, fredag og i dag (lørdag) tilsammen mer skigåing på disse dagene enn jeg har gjort på 20 år. Oskar har stilt opp flittig for å være kamerat for meg på skiturene. Per har drevet med andre aktiviteter som blant annet kokkelering. Han lagde gryterett på onsdag som er noe av det beste jeg har smakt på evigheter. Det gjorde godt etter en fuktig ettermiddag i nabohytta der det ble servert jæger og medbrakt rødvin (hos min svigerinne Monika). På vei hjem falt jeg 8 ganger og måtte ha assistanse av Oskar for å komme meg inn i hytta. Huff disse alkohylene som de tuller med folk. Men æ e ikke viden kjent for å være en racer i nedoverbakker som det jo er fra hennes hytte og ned til vår. Høylydt fliring i Rensjølien hører med til historien.
Mye spilling med Idiot, yatzy og scrabble, samt kaballegging og lestestrikking hører med til påska. Fikk nesten ferdig to par med selbusokka. Strikker resten i morra, men da må æ legge meg nu hvis det skal bli en realitet.
PS kommer tilbake til den spennende utviklinga angående veien i morra....... god natt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar